بررسی و تحلیل ده هزار مگاوات توسعه ظرفیت، انرژی های تجدیدپذیر کشور با حضور مهندس چمنیان

1400/12/16

اشتراک گذاری

نهمین کنفرانس انرژی های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران و پنجمین همایش ملی فناوری های نوین انرژی به همت دانشگاه سجاد و انجمن مهندسی برق و الکترونیک خراسان در اسفند ماه 1400 برگزار شد.

سخنرانی مهندس چمنیان
مهندس محمدعلی چمنیان، موسس و بنیانگذار گروه صنعتی نیان در میزگرد تخصصی کنفرانس با موضوع "ده هزار مگاوات توسعه ظرفیت، انرژی های تجدیدپذیر کشور، چالش ها و راهکارها" به عنوان یکی از سخنرانان حضور یافت.


دکتر بهزاد آسایی، عضو هیات مدیره انجمن انرژی بادی ایران، دکتر سید محمد صادق زاده، عضو هیات علمی دانشگاه شاهد، دکتر رامین پولادیان، مدیرعامل شرکت ایران تابلو، دکتر مجید فرمد، مشاور مدیرعامل شرکت توانیر از دیگر اعضای این پنل بودند.


مهندس چمنیان در ابتدای سخنان خود به معرفی شرکت دانش بنیان نیان الکترونیک پرداخت و این نکته را خاطرنشان کرد که نیان الکترونیک جزء اولین شرکت های تولیدکننده داخلی است که اینورتر خورشیدی و کانورتر بادی را در کشور طراحی، تولید و نصب کرده است.


وی در ادامه صحبت های خود به تعریف دقیق تولید پرداخت و گفت: اگر تعریف ما از تولید خرید چند دستگاه ماشین آلات و راه اندازی کارخانه با کمک نیروهای خارج از کشور باشد، باید بدانیم که علاوه بر ارزش افزوده بسیار پایین، فناوری این نوع از تولید با گذشت زمان قدیمی و غیرقابل استفاده می شود. در صورتی که تعریف تولید واقعی به این شکل نیست، تولید واقعی یعنی  ما توانایی تبدیل دانش به محصول را داشته باشیم. 
در واقع همان تعریف دانش بنیان بهترین تعریف از تولید است. این نوع از تولید علاوه بر اینکه حاشیه سود زیادی دارد، دانش موجود در آن می تواند موجب ایجاد فناوری و توسعه فعالیت های جدید دیگر شود.


ایشان در ادامه سخنان گفت: در برخی از دانشگاه های بزرگ کشور، آزمایشگاهی با تجهیزات مدرن در زمینه پنل های خورشیدی وجود دارد که با سرمایه گذاری صحیح در این بخش و حمایت از دانشجویان، می توانیم تولید داخلی را گسترش دهیم. همچنین در دانشگاه های ما مقالات بسیار زیادی در این حوزه تولید و در اکثر نقاط دنیا منتشر می شود، اما در داخل کشور به دلیل عدم وجود امکانات از این مقالات استفاده نمی شود. اگر ما برای این پتانسیل دانشی سرمایه گذاری کنیم از طریق دانش می توانیم خلاقیت و نوآوری داشته باشیم و با استفاده از این دانش یک محصول جدید و یا یک ایده متفاوت خلق کنیم.


مهندس چمنیان در ادامه در رابطه با تولید 10 هزار مگاوات انرژی گفت: به اعتقاد من با کمک برنامه زمان بندی صحیح می توان به این میزان ظرفیت رسید. همچنین باید قوانین، روش های حمایت از سرمایه گذار و سیاست های تشویقی نیز بهبود یابند، که تمامی این تغییرات زمان بر است و فقط با کمک یک برنامه زمان بندی اصولی امکان پذیر است. باید بتوانیم با کمک این برنامه تمام توان علمی کشور را به تولید تبدیل کنیم.
 

جهت مشاهده ویدئو کامل این میزگرد اینجا کلیک کنید.

مشاهده لیست کامل سخنرانی های مهندس محمدعلی چمنیان