نشست هم اندیشی صاحبان صنایع استان در پی بررسی وضعیت قطع برق

1400/03/11

اشتراک گذاری

در پی قطعی برق در صنایع استان خراسان رضوی در ماه جاری، نشست هم اندیشی با عنوان " مانع زدایی از تولید، خاموشی برق، خاموشی تولید و توسعه کشور" در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد.
در این نشست به بررسی شرایط قطع برق صنایع به صورت سه روز در هفته و تاثیرات آن بر تولید وخسارت های احتمالی وارد شده به صاحبان صنایع پرداخته شد.

اتاق بازرگانی خراسان
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، محمدعلی چمنیان، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول اتاق بازرگانی خراسان رضوی و مدیرعامل شرکت نیان الکترونیک در این نشست عنوان کرد: ما درگیر وضعیتی هستیم که صنایع مقصر آن نیستند؛ بلکه سوء مدیریت ها و سودجویی‌ هایی که پشت این قضیه وجود دارد، به بروز چنین شرایطی منجر شده است. سال گذشته 58 هزار مگاوات برق در کشور تولید شده است و امسال به زحمت به 54 هزار مگاوات می رسد و تولید برق هر سال با این کیفیت از مدیریت در حال کاهش می باشد.

مهندس محمدعلی چمنیان
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در ادامه افزود: رکن اصلی دولت در بحث خصوصی سازی، توجه به مبحث رگولاتوری (کنترل و هدایت بر پایه قاعده) و رفتار پس از خصوصی سازی است؛ اما هیچ گونه رگولاتوری‌ موثری را در این سال ها در کشور شاهد نبوده ایم. سال گذشته شاهد بودیم که ارزش سهام یک نیروگاه 100 برابر سودی بود که نیروگاه در سال داشت. برهمین اساس و به خاطر رگولاتوری ضعیف، تمام هدف صاحب نیروگاه بر افزایش سود متمرکز شده بود.


مدیرعامل شرکت نیان الکترونیک ادامه داد: از طرفی بهترین راه برای افزایش سود نیز کاهش هزینه های نگهداری است. وقتی با چنین فضای سودبازی و بورس بازی در نیروگاه ها روبه رو هستیم و سیستم رگولاتوری کارآمدی وجود ندارد و عملا مشخص نیست که برای هزینه نگهداری چه میزان باید هزینه شود، چنین اتفاقاتی رخ می دهد.


این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی متذکر شد: با چنین رویکردی در مدیریت حوزه برق، شاهد کاهش تولید نیروگاه ها در طول سال هستیم. درحالی که باید سالانه 10 درصد افزایش تولید برق در کشور اتفاق بیافتد اما متاسفانه برعکس عمل شده و  سالانه 5 درصد کاهش تولید را تجربه می کنیم.


مهندس چمنیان تصریح کرد: وقتی تولید در سیستم برق کشور کمتر از میزان مصرف است، با فعالیت هر یک ماینر یا افزایش دمای هوا، بر شبکه توزیع فشار وارد می شود اما دلیل اصلی وضعیت کنونی برق، فعالیت ماینرها یا افزایش دمای هوا نیست، بلکه کاهش تولید و عدم برنامه ریزی برای افزایش این بحث بوده است.


موسس گروه صنعتی نیان همچنین در ادامه سخنان خود به عدم سرمایه گذاری مناسب در حوزه انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد  و گفت: در تمام این سال ها سریع ترین راه بهبود وضعیت تولید برق در ایران، تمرکز بر نیروگاه ها گازی بوده و توجهی به انرژی های تجدیدپذیر نشده است. اما هم اکنون همان گاز را هم نمی‌توان به شبکه رساند. سوال این است که چه عواملی در طی این 10 سال مانع از سرمایه گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر بوده است؟ در حال حاضر عنوان می شود که کمتر یک درصد از انرژی کشور از این محل تامین می شود؛ درحالی که این انرژی به گاز و آب نیاز ندارد و اگر طبق برنامه 10 تا 20 درصد برق کشور از انرژی های تجدیدپذیر تامین می شد، امروز این مشکلات و قطعی ها را نداشتیم.


مهندس چمنیان تاکید کرد: در تولید، توزیع و مصرف برق اتفاقاتی در کشورمان رخ داده که در بسیاری دیگر از کشورها رقم نخورده است. نکته اینکه، چرا نمی توانیم جلوی صادرات برق را در شرایطی که با کمبود مواجهه هستیم، بگیریم؟ اتخاذ چنین تصمیمی در اختیار کیست؟ در این شرایط که برق صنعت قطع می شود خسارت‌های جدی به بخش تولید و اشتغال وارد می آید و سرمایه ها به چالش کشیده می شوند اما برای مدیریت کار و پیشگیری از این چالش‌ها، تدبیری را شاهد نیستیم.


این نشست با حضور صاحبان صنایع استان، مدیران دستگاه های متولی شرکت برق و مسئولان سازمان صمت خراسان رضوی در تاریخ 11 خرداد ماه 1400 برپا شد.