بیست و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران

1401/04/26

اشتراک گذاری

بیست و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور  با هدف بررسی مسائل مربوط به حوزه های دانش بنیان، صادرات و مسائل روز اقتصاد در تاریخ 26 تیرماه 1401 برگزار شد.

اتاق بازرگانی ایران
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران در ابتدا این نشست به جایگاه ویژه اقتصاد دانش بنیان در سیاست گذاری های کنونی کشور اشاره کرد و  از ماهیت واقعی اقتصاد دانش بنیان سخن گفت و بر این نکته تاکید کرد که اقتصاد دانش بنیان دارای ماهیتی نظام وار است و تمامی مناسبات اجتماعی را در برمی گیرد و صرفا نباید به تعداد بنگاه هایی که در فعالیت هایی با فناوری بالا مشغول کار هستند، تقلیل داده شود.


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در ادامه این نشست با اشاره به ناکارآمد بودن هزینه های انجام شده توسط دولت برای پژوهش های مورد نیاز، کلید موفقیت در این حوزه را سرمایه گذاری بخش خصوصی دانست و همچنین از مقوله اقتصاد نفتی ایران که مخالف کارآفرینی است نیز سخن گفت.

دانش بنیان
محمدعلی چمنیان، نائب رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق ایران نیز از چالش های پیش رو در ابتدای ورود شرکت های دانش بنیان به بازار سرمایه گفت: آینده اقتصاد به اقتصاد دانش‌ محور گره خورده است. تا 10 سال آینده 85 درصد از کل اقتصاد دنیا به تکنولوژی "های تک" وابسته است، سهم ما در این تغییرات زیر یک درصد است. آیا این سهم در دنیای رقابت‌پذیر جایگاهی برای ایران قائل خواهد شد؟


مهندس چمنیان در ادامه سخنان خود گفت: البته در کشور سیاست گذاری های خوبی مانند تصویب قانون جهش تولید دانش بیان انجام شده است، اما بهتر است اتاق ایران نقش مهم تر و جدی تری در مسیر این اقتصاد ایفا کند تا دولت و مجلس این نقش را به رسمیت بشناسند.

سخنرانی مهندس چمنیان
وی افزود: شرکت های دانش بنیان در بازار سرمایه باید قادر به جذب سرمایه باشند، در دنیا نیز شرکت های بزرگ با ورود به بازار سرمایه نقش آفرینی کرده اند. البته باید به این نکته توجه داشت در کشور ما مشکلات جدی در مسیر این شرکت ها وجود دارد. نگاه سنتی و تفکر محصول ‌محور  به‌ جای فناوری محور آسیب ورود شرکت ‌های دانش ‌بنیان به بورس و بازار سرمایه است. همین نگاه سنتی مانع جهش شرکت‌ های دانش ‌بنیان است.


محمدعلی چمنیان تأکید کرد: تاکنون توجه کافی به دارایی های نامشهود این شرکت ها نشده است. هنوز دارایی های نامشهود و فناوری ها به افزایش سرمایه تبدیل نشده است. البته اگر چنین امکانی برای ثبت سرمایه ایجاد شود، به دلیل بروز مشکل مالیاتی، اکثر شرکت ها از ورود به این پروسه خودداری خواهند کرد.


نایب‌رئیس کمیسیون کسب‌ وکارهای دانش ‌بنیان اتاق ایران ادامه داد: از طرفی قانع کردن بازار سرمایه برای ارزش گذاری به این روش بسیار سخت است، که البته امیدواریم اتاق ایران، سازمان بورس و معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری در ارزش گذاری شرکت های دانش بنیان همکاری کنند تا مشکلات موجود در مسیر این شرکت ها رفع شود. و مسیر ورود شرکت های دانش بنیان به بازار سرمایه هموار شود.


جهت مشاهده ویدئو کامل این سخنرانی اینجا کلیک کنید.
مشاهده لیست کامل سخنرانی های مهندس محمدعلی چمنیان