انعقاد تفاهم نامه همکاری نیان الکترونیک و دانشگاه فنی و حرفه ای

1402/11/05

اشتراک گذاری

سومین کنسرسیوم تخصصی مهارت آموزی و اشتغال دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با حضور عرفان خسرویان، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ، سید مولا خاتمی، رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان رضوی، سید هادی طباطبایی، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی، محمد امین بابایی، فرمانده قرارگاه اشتغال خراسان رضوی و صاحبان صنایع استان برگزار شد.

نیان
از اهداف مهم این کنسرسیوم، آموزش هدفمند و مهارت محور و کسب شایستگی های متناسب با مشاغل و بررسی و بازبینی سرفصل های آموزشی براساس نیاز صنایع است که برطبق آن بورسیه به دانشجویان برتر جهت جذب در صنعت تعلق می گیرد.

دانشگاه فنی و حرفه ای
در این رویداد تفاهم نامه طرح "تاد" بین دانشگاه فنی و حرفه ای و برخی از صاحبان صنایع استان برای تامین 32 هزار نیروی ماهر در 5 سال آینده منعقد شد. طرح تاد در قالب 3 الگو مدل تولید به هنگام، آموزش مبتنی بر صلاحیت، آموزش مبتنی بر سفارش یا بورسیه است که با انتخاب دانشجویان برتر در حین تحصیل امکان اشتغال را نیز برای آنها فراهم خواهد ساخت.

دانشگاه شهید منتظری
طبق این تفاهم نامه شرکت های صنعتی می توانند نیروی انسانی مورد نیاز خود را به تفکیک رشته تحصیلی و به همراه صلاحیت های مورد نیاز به دانشگاه فنی و حرفه ای اعلام کنند، همچنین با بررسی رشته های موجود در دانشگاه و اعلام نظر در رابطه با رشته های جدید در مقاطع مختلف، دانشگاه را در پیشبرد اهداف خود یاری رسانند.

تفاهم نامه تاد
نیان الکترونیک که پیش از این نیز همکاری های متعددی در رابطه با آموزش و جذب نیروی کار با دانشگاه فنی و حرفه ای داشته است، به عنوان یکی از صاحبان صنایع استان خراسان در حوزه برق و الکترونیک این تفاهم نامه را امضا کرد.  

تفاهم نامه تاد
مهندس محمدعلی چمنیان، مدیرعامل نیان الکترونیک که در این رویداد به عنوان سخنران حضور داشت و در رابطه با آموزش های فنی و حرفه ای در توسعه فناوری کشور گفت: مباحثی که در دانشگاه های فنی و حرفه ای مطرح می شود، در برخی از مواقع مباحث محدودی است، که نتیجه این امر تحویل نیروی کار تک بعدی به صنعت است.
آموزش های فنی و حرفه ای شامل 5 بخش محصول محور، ماشین محور و ابزار محور، خدمات مهندسی، فناوری، مهارت نرم هستند، که در حال حاضر عمده مبحث های آموزشی بر بخش آموزش های ماشین محور و ابزار محور تمرکز دارند. و بر بخش هایی مانند حوزه های مرتبط با محصول که نیرو باید دانش شناخت محصولات به صورت تخصصی کسب کنند، تمرکز ندارد و نیروی کار مجبور است پس از ورود به بازار کار و صنعت شناخت محصولات را شروع کند.

محمدعلی چمنیان
وی در ادامه افزود: در تدوین محتوای آموزشی به نیاز صنعت و دانش موجود اکتفا می کنند و نهایتا براساس اختلاف این دو مورد محتوای آموزشی تدوین می شود. در صورتی که باید در تدوین آموزش های لازم دانشگاه ها مخصوصا دانشگاه های فنی و حرفه ای، فناوری های روز دنیا نیز در نظر گرفته شود که از طریق آن بتوان فناوری را به صنعت تزریق کرد.
کنسرسیوم تخصصی مهارت آموزی